32 C
Pogradec
- Advertisement -spot_img

KATEGORIA

PRO-Art

Edicioni i 13-të i Festivalit Ballkanik të Filmit dhe Kulinarisë

Edhe këtë vit Festivali Ballkanik i Filmit dhe Kulinarisë bëri tok kineastë, regjisorë, aktorë dhe plot dashamirës së filmave shqiptarë dhe të huaj në...

‘‘N’Oborr’’ bën tok të rinjtë

Zhvillohet edicioni i radhës së Javës së Aktiviteteve pranë shkollës së mesme ‘‘Muharrem Çollaku’’, shndërruar tashmë në traditë, duke nxitur edhe shkollat e tjera,...

Kënga e Dhoqinës

Nëntë djem e një të vetme vajzë kishte një nënë. Më i vogli i vëllezërve, Kostandini, e martoi motrën “tre male kaptuar”. Ditën e...

Motivi ballkanik dhe europian i disa prej baladave të mirënjohura në folklorin tonë dhe jo vetëm, Pjesa e II-të (Kënga e Halil Garrisë)

Në pjesën e dytë të këtij shkrimi, do tentojmë të hedhim dritë mbi variantet e ndryshme të poemës (baladës) dhe të bëjmë disa krahasime...

Premtimi për Teatrin e Kukullave “Pirro Xëci”

Në datën 01.06.2020, në qytetin e Pogradecit, tek Qendra Kulturore u bë tubimi i zhvilluar nga aktorët e Teatrit Kombëtar, pas shembjes së tij....

Mund pa fund për art magjie

Më datë 11.07.2020 tek “Sheshi i Trëndafilave”, i kthyer tashmë në një atraksion turistik me shumë vlerë për qytetin e Pogradecit, u zhvillua një...

Motivi ballkanik dhe europian i disa prej baladave të mirënjohura në folklorin tonë dhe jo vetëm

(Pjesa e parë: Kënga e motrës dhe vëllait të vdekur, Lenora dhe Tipet e Motivit) Në këtë shkrim (artikull), do përpiqemi të bëjmë një...

Artikuj të fundit

- Advertisement -spot_img