32 C
Pogradec
- Advertisement -spot_img

KATEGORIA

Monitorim

Zë i fuqishëm, por me Mundësi të Pakta (Rishikimi i Ligjit Për Rininë III)

  Instrumenti i financimit të veprimtarive rinore dhe buxhetet specifike/gjegjëse për rininë janë një çështje që vështirë se po trajtohet sa/si duhet si nga qeverisja...

Përkrahja e Rinisë Shqiptare dhe Tejkalimi i Pengesave Ligjore (Rishikimi i Ligjit Për Rininë II)

  Vullnetarizmi në vetëvete, si edhe puna vullnetare nga të rinjtë kryesisht, has një tjetër handikap ligjor dhe më tepër se kaq - mospërcaktim. Sot,...

Planet Vendore për Rininë

Morëm pjesë në takimin e organizuar nga CRCA/ECPAT Shqipëri me mbështetjen financiare të Agjencisë Kombëtare të Rinisë dhe Ministrit të Shtetit për Rininë dhe...

Si të arrijmë krijimin e “Lidershipit Rinor” (Rishikimi i Ligjit për Rininë I)

Miratimi i Ligjit për Rininë, miratuar në vitin 2019 (Ligji Nr. 75/2019 “Për Rininë”) përcakton detyrat e ministrisë përgjegjëse për rininë, i cili që...

Përmbyllet Projekti “Re – Act”

Projekti “Re – Act” kishte në qendër të vëmendjes aktivizimin rinor dhe presionin qytetar ndaj pushtetit vendor për përmirësimin e shërbimeve publike, transparencë dhe...

Kryetarja e Këshillit të Qarkut Korçë shpalos mundësitë e mbështetjes së të rinjve në Pogradec

Përfaqësues së Këshillit Rinor Pogradec dhe Këshillit Vendor Rinor zhvilluan një takim produktiv me Kryetaren e Këshillit të Qarkut, znj. Ana Verushi, e cila...

Lumi Shkumbin dhe degradimi që po i vjen nga hidrocentralet

Një nga pasuritë e shumta që ka krahina e Mokrës janë dhe burimet e pasura ujore. Në Mokër, në afërsi të Vlamarës (2373 m...

Votime të hapura: Zgjedhjet e reja të sekretarit të Këshillit Bashkiak

Në mbledhjen e Këshillit Bashkiak, e zhvilluar në datën 23.07.2020 u diskutuan plot 8 projekt- vendime. Në mënyrë të pazakontë, sigurisht për t’iu përshtatur...

Problematikat që cënojnë qytetarët pogradecarë

Grupi i monitoruesëve të gazetës “Letër e Hapur”, pasi shqyrtoi disa nga problematikat më të spikatura në qytet, doli në përfundimin se tematikat që...

Mbledhja e radhës e Këshillit Bashkiak

U zhvillua mbledhja e radhës e Këshillit Bashkiak, datë 23.07.2020, një mbledhje maratonë prej 3 orësh me 9 çështje të trajtuara sipas pikave të...

Artikuj të fundit

- Advertisement -spot_img